איטליה זה ממש כאן – ביקור ב"פיורי פסטה" בחצר השוק בכפר-סבא

מאת: רונה לשם

כבר כשנה חלפה מאז שנפתחה לה חצר השוק בכפר-סבא, שכשמה כן היא, חצר הממוקמת בבניין השוק ההיסטורי של כפר-סבא. במקום נפתח פאב-מסעדה של מבשלת הבירה ג'יימס, סניף של פיצה עגבניה, סניף של רשת הפאבים "אוטו", גלידרייה ו"פיורי פסטה" – המקום שאליו שמנו הפעם את פעמנו.

מדובר במסעדה איטלקית בעלת קונספט עממי. למה הכוונה? מזמינים בעמדת התשלום, מתיישבים, וקמים לקחת כשההזמנה שלכם מוכנה.

המקום מבוסס על טהרת הפסטות הטריות אשר מיוצרות במקום, כאשר יש לבחור בין סוג הפסטה והרוטב הרצויים. מעבר לכך ניתן להוסיף סלטים (לדוגמא – סלט קפרזה) וברוסקטות, וכמובן בירה (פרוני) מהחבית וכוס יין אדום/לבן.

20150806_212917

פסטה טרייה

לאחר שחיכינו מעט שיתפנה מקום, הזמנו והתיישבנו על הבר.

הזמנו רביולי עם חמאת סלק ופלפלים קלויים (52 ש"ח), כוס יין לבן (10 ש"ח), כוס בירה פרוני (15 ש"ח), ברוסקטת חציל (18 ש"ח) וסלט קפרזה (24 ש"ח).

המנות מוכנות נגד עיניך, בתוך הבר, ולכן גם המנות מוגשות בשיטת "מה שמוכן יוצא".

20150806_210409

מה שמוכן יוצא – אוכל שמוכן מול העיניים

תחילה קיבלנו את המשקאות. איזה כיף זה אלכוהול במחיר זול – נותן הרגשה אמיתית של איטליה. כל המסעדות בארץ אשר מכנות עצמן "איטלקיות" אך מתמחרות כוסות יין ב-40 ש"ח ומעלה כנראה שכחו איך עובדת מסעדה איטלקית אמיתית. כידוע, היין באיטליה מלווה כל ארוחה, ולכן בכל המסעדות האיטלקיות תמצאו בתפריט את "יין הבית" – שיהיה בדרך כלל יין לא רע בכלל במחיר נוח במיוחד (קנקן אשר מספיק ל-2 כוסות – כ-2.5 יורו).

20150806_210403 (1)

יין הבית. 10 ש"ח לכוס

ב"פיורי פסטה" מתמחרים את היין והבירה במחירים נמוכים, מה שנותן תחושה אמיתית של מסעדה איטלקית. איזה כיף זה שאפשר לשתות כמה כוסות ולא להרגיש שקרעת את הכיס.

אגב, הרוב סבורים שבאיטליה שולטים בעיקר היינות ומתקשים להצביע על בירה איטלקית מוכרת. בירה פרוני, או ליתר דיוק פרוני נאסטרו אזורו, אשר נמכרת במקום, היא הבירה האיטלקית המוכרת ביותר מחוץ לאיטליה.

בנוסף קיבלנו "צלחת פתיחה" על חשבון הבית. עניין של תשומת לב שמשפר את חווית הביקור פלאים.

20150806_204924

צלחת "פתיחה" על חשבון הבית

אחרי כמה דקות הונח מולנו סלט הקפרזה שהזמנו (24 ש"ח). הסלט מוגש באופן שונה מהאופן בו מוגש באיטליה. בקערה הונחה תערובת של פרוסות של עגבניות שרי (וגם עגבנייה אחת רגילה), קרעי גבינת מוצרלה, שמן זית ופסטו. שונה מהרגיל אך לא רע בכלל.

20150806_205032

סלט קפרזה

בהמשך קיבלנו את ברוסקטת החציל (18 ש"ח) – שלושה צנימים עם ממרח חצילים ובצד – מספר זיתים שהיו מאוד טובים.

20150806_211021

ברוסקטה חציל

הברוסקטה הייתה מאוד מוצלחת, אם כי ציפינו שהחצילים יהיו חצילים חיים ולא ממרח חצילים…

ואז הגיעה מנת הרביולי (52 ש"ח), ששבתה את לבנו כבר ממבט ראשון. הצבעים היו יפים, ריבועי סלק קטנים שעיטרו את המנה הוסיפו הרבה צבע וחן. הרביולי עצמו היה מוצלח מאוד: טרי ומאוד רך. המנה הייתה לא רעה בכלל, אם כי הפלפלים לא היו קלויים מספיק (נראה שעברו רק חצי דרך, והורגש שהיו מעט "חיים"), והאמת שהשילוב שלהם קצת פחות התאים למנה.

20150806_205645

רביולי

לסיכום, "פיורי פסטה" היא מקום שמאוד נעים להעביר בו ערב. השירות מצוין, המחירים נוחים, האווירה כייפת. תענוג אמיתי.

סיכום

ציון כללי – 9

רמת האוכל – 9

רמת השירות – 10

"פיורי פסטה", חצר השוק כפר-סבא, רח' ויצמן 125

הודעות