אווירה של פריז במרחק של כמה דקות מהבית – ביקור באנג'לינה בהוד-השרון

מאת: רונה לשם

הפעם האחרונה שהייתי באנג'לינה הייתה לפני כמה שנים. עבדתי באזור, ועד מהרה אנג'לינה הפכה למקום הקבוע שלי לפגישות. הייתי מתמקמת בשולחן הקבוע שלי, בסוף המרפסת, צמוד לחלון הגדול, מתחילה מקפה, ממשיכה לצהריים, והשאר – תלוי במה שיוליד היום.

מאוד אהבתי אז את אנג'לינה, שהייתה פינת השקט הפרטי שלי בהוד-השרון (תתפלאו, גם עיר פרברית כמו הוד-השרון יכולה להיות רועשת ומעייפת). רגע אחד אתה ברחוב הרועש, ורגע אחרי שאתה חוצה את הדלת, אתה מרגיש אי שם, בביסטרו צרפתי מעוצב להפליא. 

השבוע חזרתי לאנג'לינה, אחרי שלא ביקרתי בה, כאמור, חמש שנים ושמחתי לראות שהטוב והאהוב נשמר כשהיה.

התיישבנו במרפסת הסגורה, לצד החלון הגדול שמשקיף לרחוב, והצצנו בתפריט. המחירים לא זולים. מחיר ממוצע של מנה עיקרית עומד על כ-80 ש"ח, אבל המבחר רחב כך שהבחירה לא פשוטה כלל. 

תפריט היין מגוון יחסית. הבשורה הגדולה היא האפשרות להזמנת קראף של יין (בחלק מהבקבוקים) – אופציה נפלאה לזוג שמעוניין ביותר מכוס אחת, אך לא בבקבוק שלם. תמיד כשאצטרך לבחור בין כוס יין לקראף, אבחר בקראף. אני בטוחה שרבים שותפים לתחושה זו, ולכן נראה כי הכנסת האפשרויות לתפריטי יין של מסעדות יכולה להיות אפשרות לא רעה בכלל. עד עתה, נתקלתי באפשרות זו במספר מסעדות בלבד, מה שחבל לדעתי.

20141227_160849

גוורצטרמינר רזרב, בנימינה.

ועוד מילה בנושא. כחובבת גוורץ מושבעת (על אף שיש שיגידו שהסוג המסוים שבחרנו מתאים יותר כיין קינוח ופחות כיין מלווה ארוחה), הזמנו גוורצטרמינר רזרב של בנימינה, שהתאים מצוין למנות, לשעה ולמצב הרוח (מחיר קראף – 76 ש"ח).

מתפריט האוכל הזמנו ניוקי סגול (ניוקי סלק במילוי גבינת ברי, ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות, אגוזי פקאן, בזיליקום ופרמז'ן, 72 ש"ח) וניוקי שרימפס (ברוטב שמנת בייקון, פטרוזיליה, בזיליקום וגרידת לימון, 84 ש"ח). 

20141227_161852

ניוקי סגול. להתאהב מהביס הראשון.

שתי המנות היו מצוינות. מנת הניוקי הסגול, שנראתה ממבט ראשון בינונית בגודלה, התבררה כמשביעה למדי. המילוי היה נפלא, כמו גם השילוב של עגבניות מיובשות, שיצרו טעם חמצמץ ומרענן, שהיה נדרש במיוחד נוכח השמנת והגבינה. 

20141227_162051

המילוי המשגע

ניוקי שרימפס היה מצוין גם כן. מנה קלילה קצת יותר יחסית לניוקי הסגול, שהכילה לא מעט פירות ים וניוקי רך שממש נמס בפה.

20141227_161856

ניוקי שרימפס

למרות שחשבנו שלא נצליח להכניס עוד דבר אחד לפה, תפריט הקינוח שהונח על השולחן שינה את דעתנו. הזמנו פבלובה – מרנג, עם קצפת ופירות, ברוטב פירות יער.

20141227_172204

פבלובה. טעונה שיפור.

הקצפת הייתה מצוינת, אך המרנג היה מוצלח פחות. לא ממש הצלחתי לפענח את הטעם, אבל משהו לא הסתדר בו עד הסוף.

אחרי ששילמנו ויצאנו לרחוב, נזכרתי שחזרנו למציאות. האווירה הפריזאית נותרה מאחורי הדלת, ואנחנו פסענו לנו לרכב, בדרך לשגרת היום-יום. עד הפעם הבאה…

סיכום

ציון כללי – 9.

רמת האוכל – 9.

רמת השירות – 10.

הבנים 14, הוד-השרון, 09-7441444 0

הודעות